Segala aktiviti yang diadakan di sekitar bandar Manjung akan di hebahkan dari semasa ke semasa.
Anyone who wishes to donate funds for the expansion of the mosque Manjung district can be channeled through the account number listed;
Sesiapa yang ingin menderma bagi tabung pembesaran masjid daerah Manjung bolehlah disalurkan melalui no akaun yang tertera ;
08059010000670 (Bank Islam)
Allah S.W.T Berfirman:"Dan belanjakanlah sebagian dari apa yang telah Kami berikan kepadamu sebelum datang kematian kepadamu." (Q.S. AI-Munafiqun: 10)

Himpunan Pemuda PR di Sitiawan.  

0 comments

IPOH – Jentera Pemuda Pakatan Rakyat (PR) Negeri Perak bakal dilancarkan di dalam perhimpunan terbesar peringkat Negeri Perak yang dipanggil ‘Himpunan Raya’ pada 24 Oktober ini di Padang Astaka Sri Manjung, Lumut.

Ketua Dewan Pemuda Pas Perak, Zawawi Hassan berkata, itu adalah perhimpunan terbesar diadakan PR semenjak mereka ditubuhkan di negeri ini.

Menurutnya, perhimpunan itu nanti dijangka mengumpulkan seramai 10,000 pemimpin dan ahli PR dari tiga parti iaitu Pas, Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta DAP negeri ini.

“Kami telah menghantar permohonan ke pihak berwajib untuk mendapatkan permit perhimpunan secara aman, namun sehingga sekarang belum ada sebarang keputusan diperolehi.

“Tujuan perhimpunan juga adalah untuk menggesa Barisan Nasional (BN) supaya bubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) setelah himpunan kami sebelum ini tidak diluluskan,” katanya pada sidang media di Pejabat Badan Perhubungan Pas, di sini, semalam.

Beliau berkata, sekiranya permohonan menggunakan padang berkenaan tidak diluluskan, mereka akan mencari tempat lain bagi mengadakan perhimpunan berkenaan pada tarikh yang sama.

Ditanya sebab pemilihan tempat berkenaan, Zawawi berkata, sebagai tempat Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir, pemilihan itu dianggap tepat dan relevan berbanding tempat lain.

“Kami turut mencabar BN, sekiranya mereka menang Pilihan Raya di Bagan Pinang, bubar DUN Perak.

“Pada hemat kami, BN seolah-olah risau dengan kekuatan PR apabila disetiap pilihan raya kecil, PR memenangi kerusi berkenaan kecuali di Batang Air,” katanya.

Sementara itu, Ketua Angkatan Muda Negeri Perak, Abdul Yunus Jamhari berkata, pihak berkuasa diharap memberi kerjasama bagi melancarkan program berkenaan dan diharap tiada gangguan berlaku sewaktu perhimpunan berlangsung.

“BN juga diharap jangan ganggu program kami kerana sekiranya pihak berkuasa membenarkan BN berhimpun kami juga sepatutnya boleh berhimpun.

“Perhimpunan berkenaan adalah rentetan dari cabaran Perdana menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak agar mengadakan perhimpunan secara aman di kawasan yang telah diluluskan bukannya seperti perhimpunan ‘Hapuskan ISA’ lepas,” katanya.

Links to this post

What next?

You can also bookmark this post using your favorite bookmarking service:

Related Posts by Categories