Segala aktiviti yang diadakan di sekitar bandar Manjung akan di hebahkan dari semasa ke semasa.
Anyone who wishes to donate funds for the expansion of the mosque Manjung district can be channeled through the account number listed;
Sesiapa yang ingin menderma bagi tabung pembesaran masjid daerah Manjung bolehlah disalurkan melalui no akaun yang tertera ;
08059010000670 (Bank Islam)
Allah S.W.T Berfirman:"Dan belanjakanlah sebagian dari apa yang telah Kami berikan kepadamu sebelum datang kematian kepadamu." (Q.S. AI-Munafiqun: 10)

ROHAIZAT - PEMBOHONG ATAU HERO??  

0 comments

Assalamualaikum...
salam jumaat buat semua...salam perjuangan buat sahabat2...

Semalam sekali lagi UMNO terduduk...terduduk dek pulangan yg diberikan oleh bekas sahabat karib calon deme di permatang pasior....sape lagi kalo bukan rohaizat....sahabat yg di kata kan oleh UMNO punca Rohaizat dah hilang kelayakan menjadi lawyer.....UMNO mengatakan Rohaizat tidak bersalah malah menjadi hero kerana konon nya mengambil tanggungjawab yg di buat oleh Yusof partner beliau...
Tapi semua nya dah di jawab kembali oleh org yg di kata kan bertanggungjawab itu...ghase nye tak perlu la awok nak salin balik apa yg dia cakap...ramai yg dah tau....kalo tgk kat media utama konpem le kome dapat sepaghoh2 je citer tu

awok menulis hari ni bukan utk menilai sama ada citer ni betoi atau tidak...tapi awok nak tgk dari sudut dua kemungkinan dari peristiwa ini.....mengaitkan peristiwa ini dgn sikap Rohaizat itu sendiri...layak atau tidak dia menjadi seorg pemimpin..

Seperti biasa kita duduk sebagai org UMNO dulu....dah konpem la kata Rohaizat ni tak bersalah..dalam satu kenyataan oleh UMNO ada menyatakan semua yg berlaku di luar pengetahuan Rohaizat....ada sedikit pelik la..mcm mana seorg share partner dan seorg sign nya diperlukan utk keluar masuk duit boleh x tau..betoikan awok kalo silap...oppss..kena jadi UMNO mana boleh pikior dlm sgt..kene terima je citer dlm TV tu...

Tapi.....kalo betoi la dia tak tau apa2 pun pasal kes duit tu..dan di katakan di lakukan secara lone ranger oleh partner dia,boss jenis apa dia ni??partner jenis apa dia ni??Sebagai seorg owner atau partner dia kene tau semua perjalanan bisnes dia...dia kene ada sikap tanggungjawab utk menanggung setiap yg berlaku dlm syarikat beliau....2 benda yg jelas kan sikap dia ni..pertama seorg yg sambil lewa...kenapa??sebab nampak seperti tidak memperdulikan apa yg berlaku dlm bisnes dia..typical UMNO....yg kedua...tiada tanggungjawab...bertanggungjawab kah dia??bila benda yg berlaku dlm syarikat beliau,beliau hanya menyalah kan seorg sahaja??sedangkan itu partner dia....Mcm ni ke nak di jadi kan pemimpin???

kemungkinan yg kedua..dia ni memang dah songlap duit tu..dah pecah amanah...dah konpem2 la tak sesuai jadi pemimpin...dan benar lah seperti kata Rasullallah SAW berkaitan dgn amanah ni...amanah ni di akhir zaman adalah antara yg akan ditarik oleh Allah....amat susah nak mencari org yg amanah....

Dari dua2 kemungkinan ni nampak sgt la Rohaizat ni memang x layak nak jadi wakil rakyat...susah hidup rakyat nanti..nanti bila ada masalah rakyat dia akan salahkan org lain je...bukan nak selesai kan dan amek tanggungjawab tu....dan kalo la dia ni memang tak amanah..lagi haru...

Tapi semua ni tak menghairan kan....sebab dlm UMNO ini lah calon terbaik yg deme ada...sebab yg lain lagi x boleh pakey....

kepada pengundi2 permatang pasir...renung2 kan lah....bulatkan tekad....usahlah di timbang2 lagi....org dah ke bulan naik roket....kita masih lagi di sini.....

TAKBIRRRRRRRRR

Links to this post

What next?

You can also bookmark this post using your favorite bookmarking service:

Related Posts by Categories