Segala aktiviti yang diadakan di sekitar bandar Manjung akan di hebahkan dari semasa ke semasa.
Anyone who wishes to donate funds for the expansion of the mosque Manjung district can be channeled through the account number listed;
Sesiapa yang ingin menderma bagi tabung pembesaran masjid daerah Manjung bolehlah disalurkan melalui no akaun yang tertera ;
08059010000670 (Bank Islam)
Allah S.W.T Berfirman:"Dan belanjakanlah sebagian dari apa yang telah Kami berikan kepadamu sebelum datang kematian kepadamu." (Q.S. AI-Munafiqun: 10)

MANIK YG 'TERBURAI'  

0 comments

Dipetik dari Otai-Manjung.blogspot.com

TAHNIAH! kepada YB Abe Uji dan PAS atas
ber'tahan'nya DUN Manik Urai yang hampir-hampir terburai. Petanda ini sesuatu
yang menarik buat kedua-dua parti yang bertanding termasuk Pakatan Rakyat dan
Bini Najib.Awal pagi, mak aiii ramainya di MU, rupanya penamaan calon PRK MU.
Penyokong dan sukarelawan 'import' lebih ramai dari dari pengundi MU, berselerak
tak kira berkumpul di 'bulatan', 'dalam roket', 'berpakat-pakatan' dan 'yang
duduk seimbang badan kiri kanan kat dacing sambil kira duit'. Punya la ramai
sampai Mat Saman Kati pun disangka SB...siput betullah! Tahniah dan terima kasih
kepada warga 'supporter' PR yang 'kayuh' ke MU menuntut hak rakyat! Lajuuu je
berita MU ke Perak, adakalanya gua cilok gambo2 dan buat mcm rete sendiri, tapi
ada signal dulu, maaf la klu signal tak sampai.Semangat! tengok di awalannya PR
sudah pegang Manik Urai, Melayu United hampir terburai. Penyampai suara rakyat
juga banyak yang berkampung kat MU, tokey hotel2 gumbira.Yang pastinya penduduk
dan pengundi Manik Urai dapat durian runtuh, adakah habuan ini menjadikan
keputusan ini? Tapi Tuan Guru idola gua cakap kat org kelatan, dapat kain pakai,
dapat lembu sembelih,....bila undi pangkah PAS! Orang Kelantan cukup 'respect'
kat Tuan Guru. Gua tak tahu la keputusan PRK MU kalau Tuan Guru
takde.!?!?!?!Timblan PM 'Jambatan' nampaknya agak berhasil guna 'jentera petrol
terbang' yang rakyat kena tanggung semuanya tapi tak dibagi royalti kat kerajaan
Tuan Guru. PM 1 Malaysia dan Pak Menteri2 Bini Najib pun tarak hati guna hasil
minyak di Kelantan. mmmmmm....KPN datang naik apa ya!?!?! sian KP Kelantan kena
pantau dgn bos, macam KPK tak boleh buat keje je. Manik Urai tiba-tiba je ada
'airport'...isi petrol kat pelantar perairan Kelantan. Pengundi tak heran, nasib
65 pengundi ni faham!Melayu United boleh 'sorak' kat TV-TV-TV siang malam dapat
undi 'naik'. Parti Islam boleh menjalankan tugas sebagai ADUN MU. Gua tak mahu
membebel panjang, pasti ulasan di 'AWANi' dan blog2 akan lebih-lebih lagi dari
gua...Cuma tertanya2 adakah :'DUIT DARI LANGIT OLEH KERAJAAN LANGIT'
mempengaruhi pengundi?!?!atau dipengaruhi 'ISU KERAJAAN
PERPADUAN?!?!?!....Mungkin dengan keputusan ini, KERAJAAN LANGIT Bini Najib
boleh mula buat 'Jambatan Separuh' sebagai tidak menghampakan hampir separuh
pengundi di MU. Separuh lagi sambung PRU 13...Parti Islam yang gua sokong kena
'do something', gua tak mahu ADUN gua DS Nizar menang sipi-sipi kerana kandang
babi?!?!?!. 'PERPADUANKAN PAKATAN RAKYAT' - BUBAR DUN PERAK.

Links to this post

What next?

You can also bookmark this post using your favorite bookmarking service:

Related Posts by Categories



0 comments: to “ MANIK YG 'TERBURAI'